god jul

god jul, pa svenska den har gangen. idag tror jag att solen sorjer for att jag maste sitta inne, for det ar bara moln moln och ater moln. fast det kanns battre med moln an minus tjugo grader kallt just nu. sa har mycket jul har jag det, roda lappar och lite solbranna.

feliz natal

julaftonsmorgon och det ar redan 29 grader varmt och det hanger ingen julstrumpa utanfor min sovrumsdorr. istallet star herr mensvark och fru magsjuk utanfor och knackar pa. kul jul, sager jag. ringde mamma och pappa och grat lite (blir lite kanslosam ibland vid vissa perioder) och nu kanns det genast lite battre. fick nagon slags medicin av sota Adriana och jag hoppas innerligt att jag ska ma bra ikvall sa jag kan folja med familjen och fira brasiliansk jul. vet dock inte om jag kommer att vaga ata nagot. jul gor mig lite extra kanslosam och jag saknar sverige och alla mina underbara vanner och familj. hoppas ni har varldens basta jul! en sak ar saker, jag har Walid och mellan oss ar det battre an aldrig forr. jultomten gav mig precis det jag onskade, en underbar karlek och en resa till..drummvirvel.. RIO DE JANEIRO!


eu preciso você

te amo tanto meu amor, você e minha vida. sempre juntos

dagens funderingar

varfor ar alla 11 ariga pojkar i brasilien lite smafeta? det kan bero pa att de ater endast brod, cola och dricker ibland pulvermjolk. de syns oftast med en pase notter eller chips i handen och ror sig oftast otroligt langsamt. de flesta brasilanska kvinnorna har gar kladda i string pa stranden och visar stolt upp sina runda kroppar. celluliter spelar ingen roll har, har du en stor rumpa sa ar du hemma! de brasilianska mannen, oavsett alder, ger dig blickar du helst vill glomma att du fatt ibland. sjuttioariga man kan ropa: linda, linda. jag har dock aldrig kant mig radd nar jag gar pa gatorna sjalv i recife. jag har lart mig sattet. stilen. forsoker att inte sticka ut, det ar dock omojligt. mitt akta( manga kvinnor har fargar haret blont men det blir till en orangegul nyans istallet) och mina bla ogon sticker ut lite val mycket for att jag skall kunna smalta in. fast brasilanarna tar alltid for givet att jag pratar portugisiska och det gillar jag. jag kanner mig lite mer som en av dem da. jag har lovat mig sjalv att jag ska lara mig portugisiska. det finns sa mycket i det har landet som ar sa annorlunda fran hemma. jag har lart mig att verkligen uppskatta sverige men samtidigt se det fina i det har landet. manniskorna, varmen och gladjen.

sandigt

I lordags tidigt tidigt pa morgonen begav vi oss ut till Porto de Galinhas for att njuta av lite sol, bad och surfning. Sist ut i havet ar en gris skrek jag till min karesta och sjalvklart vann jag. You're the pig, skrek jag glatt. Nagra till surf forsok blev det och det gick si sadara. Med longboarden gick det battre, da tog jag vagor och stod upp. Walid borjar bli riktigt duktig, han onskar saklart att han kunde jobba som surfproffs men det ligger lite val avlagset just nu. Som vanligt stotte jag pa min goa van Mattheus. Mattheus ar en kille pa elva ar som ar hur gullig som helst. Han pratar ingen engelska sa vi konverserar pa portugisiska och spanska. Det han kan saga pa engelska ar: Oh my girl!! och det sager han varenda gang han ser mig. Han kan ocksa saga byebye och det gor han med varldens gulligaste brytning. Om jag fragar honom nagot pa engelska sa svarar han alltid Oh yeeeeeeeeeees. Han svarar oh yes till allt jag sager eller fragar. Denna gang lyckades jag slippa att fa myggbet i ansiktet och det kanns bra. Men tydligen ar jag for god for att de ska kuna avsta mig helt. Mina ben har fatt ungefar tjugio myggbett men det ar saksamma.
Nu har jag, Walid och Plankton( haha jag vet) varit i shoppingcentret och inforskaffat en ny kamerasladd, sminkborttagning och solskyddsfaktor.

sweet boys

NOX, recife, walid kajsa rebecca & deco, the night didn't end exactly the way I wanted but indeed it was a good night. look at theese sweet boys. one of them is mine!

DAGS ATT SAGA HEJDA!

ikvall lamnar jag landet som ar tjugotva ganger storre an sverige. tva manader har gatt sedan jag kaka kottbullar och laste DN. i och for sig innehaller mitt liv en hel del mer spannande saker och ting an just kottbullar och DN, men det var det mest svenska jag kom pa just nu. jag har lite av vad man i den kulturella varlden kallar idetorka.
men men. idetorka eller ej - nagonting jag inte behover komma underfund med, nagonting som jag vet (som faktiskt inte kraver en nyklackt ide) ar faktumet att jag kommer sakna min vapendragare kajsa elisabeth andersdotter soderberg till tusen.
till dig:

querida,
jag blir sa sentimental nar jag tanker pa att vi ska vara ifran varandra i flera manader. men jag vet att du vill stanna och jag vet att den du stannar med gor dig lyckligare an nagon annan. det ar alltsa sjalvklart att du ska stanna.
men oavsett. sa kommer jag att sakna dig i vinter sverige. men jag lovar att jag ska dansa en liten vintervals at oss nar jag kommer hem. for att du ar min sol.
ps.jag kommer ocksa sakna att tvinna ditt larhar. dvs.
rebecca.

bikinistyle

solen gassar och snart ska vi bege oss mot boa viagem for att gosa lite i solen. planen var att vi skulle aka klockan tolv men som jag har lart mig ar tolv ungefar halv tva sydamerikansk tid. det betyder att jag har tid att skriva ett litet inlagg har och beratta for er att ikvall ska vi bege oss mot NOX for att parta hela kvallen. tonight we're going hard, just like the world is our som kesha skulle saga.

KAJSA & REBECCA.

kajsa och rebecca ligger i samma sang. kajsa sover. rebecca ravsover. utan vidare forvarning kommer adriana in i rummet. kajsa vaknar till.
adriana: "sorry girls, I just have to fix a thing"
kajsa: " it's okey. where is rebeccaaaahh?"
rebecca (kollar pa k med stora ogon och alldeles underbart forvanad min) "I am here!"
kajsa: "oj da. nar kom du tillbaka?"
rebecca: "vart har jag varit?"
kajsa: "pa toa"
rebecca: borjar garva och vander sig om. fast egentligen lag jag och tankte hur lange som helst pa om jag faktiskt kanske hade varit pa toa.

BRAVADER OCH CHARADER.

sa var man nitton. 19 ar. 19 barre som en tuff grabb i berga skulle saga. ica kortet, rynkkramen och stodstrumporna ar inom rackhall. skamtosido. blev vackt av K & W som underhallande nog sjong "ja ma hon leva" pa svenska. det var underhallande och gjorde mig minst sagt forvanad. sen blev det lyx frukost bestaende av bebis yoghurten danonino. sa jakla gott. sen sol. och sen restaurangbesok. och sen ocksa en nattmosse pratande K. det var bast pa hela dagen. "where is rebeccaaah??" "i'm here.. or am i?"


clouds in the sky

idag har vi sett ett fangelse, atit friterad fisk och akt bat till en liten o. relativt handelserik dag. vadret var inge vidare, moln blandat med sol och trettio grader. inge vidare solvader men det funkar. imorgon fyller min vapendragare 19 ar. hon blir med andra ord stor flicka. dessutom borjar dagen narma sig da hon aker tillbaka till kalla sverige och moter sin livs karlek. jag ar sa himla glad for hennes skull att hon har traffat dig, jesper. ni verkar vara perfekta for varandra. okej tillbaka till brasilien. i helgen var jag och min man ute i porto och jag testade lite vagor, det visade sig att jag var en naturbegavning, enligt walid. oj oj vad svart det ar men vilken harlig kansla att ligga dar pa bradan. jag forstar att han alskar det. imorgon ska vi fira rebecca och ga ut och ata pa en jattegod kottrestaurang och pa fredag ar det vattenland som galler! brasilien tar min "vattenland- oskuld", det blir min forsta gang att besoka ett utomhus vattenland imorgon. wiho ar supertaggad. nu ska jag ta en dusch och beundra min nagorlunda bruna branna.
beijos!

VINTERVALS.

1 december. satte precis pa mig bikinin, sog i mig en persiko juice och ska nu hamta min basta van, nivea spf 20. dags att lapa sol som att det inte finns nagon morgondag! ciao cioa.


RSS 2.0